Nejnovější komentáře
Archivy
Bramborárna třebeň
Celoroční prodej brambor, cibule, jablek, česneku a dalších.

Zpráva z druhé etapy r.2018

Nová kola a nová Lída …

Kamarádi, tak jsme to zase rozjeli a hned se děli věci ! To už na dvoře u Beránků . Přijel Many a přijel na úplně novým, celopéru ( rozuměj celoodpruženým) kole s motorem  Yamaha. Stálo tam jako Mercedes mezi Škodovkami, svítilo novotou. Na jeho minulém kole přijela Lída a poprvé se přidala k naší partě. Oběma přeji hodně kilometrů, plných nevšedních zážitků.

Nečteš, nevíš …

Pořád tak nějak postáváme na dvoře a ne a ne se odlepit. Každý jsme nějak cítili, že nejsme všichni. To se bohužel za chvíli potvrdilo, když vyšlo najevo, že Jitka nečte stránky a tak neví, že se jede první etapa. Určitě jí to, holku, mrzelo. Já jsem do pozvánky napsal „informujte kamarády !“, ale to nevyšlo. Tak příště.

Někdy je i rada dobrá …

Sjezd kolem hradu Seeberg a následný prudký výjezd proběhl bez nehod. Je to místo, kde se naplno projeví vlohy k ovládání přehazovačky. Lída, jako nováček, neunikla ostřížímu pohledu Ladi. Na kopci jí udělil několik dobře míněných rad a mě nedalo abych mu k tomu řekl :“ Prosím Tě ,Ty řešíš přehazování o kolečko nahoru, nebo dolů a vůbec nevidíš tu ženskou, která na tom kole jede. Ta když blbě přehodí, tak to ani nepozná, protože je plná síly a dá to !“  On to uznal.

Ach ty motory …

Na křižovatce u Polný mě klekl motor.  Je to přesně dva roky co jsme si, jako parta, pořídili prvních šest motorů Apache a čtyři už byly vyměněný v rámci reklamace.  Můj tedy najezdil ze všech nejvíce, ale čekal jsem od něho mnohem víc. Skládáme  nováčkovskou daň, protože patříme mezi průkopníky používání těchto motorů u nás. Zatím je vše vyřízeno v náš prospěch  a další dva roky budeme jezdit v klidu.

Dejte pozor na termín Bečova

Pod Komínem ve Skalný bylo příjemně . Vlasta, se srdečností sobě vlastní, nás všechny pozvala na neděli 15.7.2018 na svojí chatu kde proběhne kolaudace sprchy – nového díla Laďova. Laďa sám slíbil, že se tam projeví jako mistr kuchař. Není problém takové pozvání přijmout a ještě za to poděkovat.  Já jsem  připomenul, že za týden je zase neděle a že bude etapa se schůzí a nebo jen schůze. Vše upřesním na pozvánce ve čtvrtek. Potom jsem se rozpovídal o naší návštěvě hradu a zámku Bečov. Padl i termín, ale ten je dnes, kdy píšu tuto zprávu, již zapomenutý. Z naléhavých, provozních důvodů pojedeme na hrad  až ve druhé polovině dubna, nebo v květnu. Vše bude včas sděleno.

Hrrr na ně !

Nedávno bylo MDŽ a Hradní kluci udělali pořádný mejdlo. Pozvali stovky lidí, nadělali chlebíčky a otevřeli stovky lahví. Vašnostu postavili za jeho oblíbenou hračku –  mikrofon, zapomněli mu říct, že už není na mítinku v Ostravě a on začal. Bakala, Makala, všechno jedno. Jen ho spražit oligarchu jednoho. Vůbec mu přitom nevadilo, že hned za ním sedí úplně stejný borec, jen se jinak jmenuje. Když už měl slinu, tak  novináře k tomu zamíchal a nezapomněl ten jedovatý lektvar okořenit špetkou z ČT. Televizáci to mají za to, že málo nadnášejí , obdivují a ukazují Vašnostu takovýho jaký je a to je špatně. Věřím, že se mnoha divákům dělalo špatně, ale jen někteří měli odvahu odejít na čerstvý vzduch. Alespoň mohli na vlastní oči vidět ty dva autobusy příznivců, které před tím stačila Ivana nakrmit z tácu vlastnoručně upečenými koláči a tak je udržet do doby než přivede Vašnostu. Tak na shledanou v lepších časech, t.j. za týden.

Na etapě byli : Lahučáci ve třech, Laďa, Petr, Vlasta, Ivča, brácha, Many, Míla,Lída,Jiřka a já. Máme 30 km. Zdraví Vás Pepa D.

Zanechte komentář