Nejnovější komentáře
Archivy
Bramborárna třebeň
Celoroční prodej brambor, cibule, jablek, česneku a dalších.

Zpráva z etapy č. 11/14

Přátelé, ale neměl bych vlastně psát přítelkyně ? Vždyť vždy když někdo nový přijde, tak je to ženská. Jako včera  Ivana …? Kde ti všichni chlapi jsou ? Holky podívejte se po nich ! V neděli byl poměr 4 : 9, no toto !

Jinak, soudě podle Vašeho ohlasu, to byla etapa více než zdařilá. Báby a babičky slaví svoje léto opravdu hezky a nám budou přát i příští neděli, jak slibují předpovědníci. Proč toto období dostalo pojmenování „Babí léto“ ? Miliony stříbrných vláken pavouků Běžníků kdysi připomínaly šedivé vlasy tehdejších babiček a proto se dostaly do pranostiky. To už by dnes nemohlo vzniknout, protože jen málokterá babička je šedivá. Že je to tak děvčata ? Mimochodem délka tohoto období hezkého počasí je velmi proměnlivá. Nejdelší trvala sedm týdnů a bylo to v roce 1959.

Přijely i holky z Mariánek, dokonce stihly i vlak domů a myslím, že Zdena je ještě více nakloněna elektrokolu než dříve. V Horních Lažanech jsme u Vlasty poprvé zevrubně probrali katalog zájezdů od Čížka. Rýsují se tři skupiny a to do Zell am See, k Lago di Maggiore a do Holandska. K té první skupině se hlásím taky a lobuju za větší účast, protože je to nádherný místo.  Naše tuzemská dovolená ustoupí z června na poslední týden května a vyřeší se všechny tři termíny zahraničních zájezdů.

Vlastě díky za kafíčko a odjíždíme směrem na Palič, lesem na Salajnu a odtud už začíná fungovat objednaný vítr v zádech a náš další přesun  směrem na Šitboř a Lipoltov je proto snadný a rychlý . Na kopec nad Odravu jsme vysupali, zastavili u velikého trnkového keře  a zkusili jsme modročerné plody. Hanka to vystihla když pravila „ty Ti stáhnou všechny svěrače a pak i kalhoty “ a hezky hořcekysele se u toho zatvářila. Byla sranda.  U Šimáčka už tluče pípa tak pojedem. Když jsme profrčeli Odravu a už si to sejem k Nebanicům tak se ohlédnu a oni čtyři lidi ! Kde jsou ostatní ? Po chvíli váhání se vydávám zpět až na kopec kde jsme stáli a tam nikdo. No jo oni si to panáčkové vzali přes Mostov , trochu si zajeli, ale “ U Koní“ byli dřív než my.  V hospodě paní Kájotoč oznamuje, že žádný tvarůžkový salát už není, že už je sežraný a já se na něj tak těšil. Po pivečku nebo kafíčku a nebo klobáse se vydáváme na poslední úsek do Chebu. Po naší cyklostezce, široko daleko nejkrásnější, jsme za 40 min. u nádraží.  Máme  52 km.

Za týden jedeme znovu !!! Na přehradu Horka a pak do Kynšperka !   Zdraví Vás  Pepa D.

3 odpovědí na “Zpráva z etapy č. 11/14”

  • Zdena:

    Pepo, jako vždy moc pěkný výjezd, krásné fotečky i povídání. Ale že bych byla více nakloněná kolu s pohonem? No nevím, spíše by to chtělo více jezdit :-)) ….a ještě jednou díky za doprovod. Zdena

  • hana rašpličkova:

    Ano etapa prosluněná,ale nejenom sluníčkem,ale taky námi děvčaty a propos co ty baby?Máš štěstí,že jsi to zaonačil s tím Babím létem,jak by to asi znělo dědyléto,dědo léto,nebo snad dědolet?To by vyznělo tak jako kdysi když se říkalo,že Škodovky se nemůžou vyrábět na Slovensku,protože by se jim muselo říkat ŠKODA SLOV.Tak pokud v neděli nebudou padat trakaře,tak pojedte všichni,bude sranda.

  • No a co k tomu dodat? Bylo nám fajn sluníčko , pocasicko, pohodicka ,naladicka,kavička a pivička!
    Co by si člověk mohl ještě více přát!!! Tak v neděli ahoj iv

Zanechte komentář